In de Week van de Coöperatie van 15 tot en met 21 oktober stonden de Makers centraal. De Roos van Culemborg heeft het initiatief genomen de Makers van de Coöperatie op een verrassende manier onder de aandacht te brengen. Samen verzorgden zij een programma met kunst, cultuur en muziek. Er was een discussieavond over de coöperatie, een stoelengala en een bruisende afsluiting bij de Coöperatie van Makers!

 

De kracht van de Coöperatie.

De openingsavond van deze week was op woensdag 17 oktober: De Kracht van de Coöperatie. Tijdens deze avond debatteerden leden van de Coöperatie van Makers, de Rabobank en Vrijdag Energie over het wel en wee van een coöperatie. Waarom kiezen voor de coöperatie als organisatievorm? Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen? Is het wel van deze tijd? Een informatieve en prikkelende avond in het Weeshuiscafé, vakkundig geleid door Annemieke Hijink.

Stoelengala

Wie getuige wilde zijn van het volgende onderdeel van deze bijzondere week, kon zaterdag 20 oktober aanschuiven in de Joodse Synagoge. Voorwaarde was wel dat bezoekers een eigen, dierbare stoel meenamen; een stoel met een verhaal. Zeker 20 mensen gaven gehoor aan deze oproep. Vermakelijke, grappige, maar ook ontroerende verhalen passeerden de revue. Zoals de kinderstoel van Bobby die verschillende woningen heeft gezien en in zijn eigen huidige appartement een ereplaats heeft.

Open Dag

Het slot van deze themaweek vormde de Open Dag op zondag 21 oktober. Ruim 300 bezoekers wisten onze werkplaatsen te vinden. Een reactie van een op Facebook: “Toffe lokale samenwerking waar ze mooie dingen maken & een bijdrage leveren aan de maatschappij. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid, statushouders leren de taal terwijl ze aan het werk zijn & de jeugd krijgt op vrijdagmiddag en via de Brede School kans om mee te doen! Nog tot 17u te bezoeken aan de Beesdseweg. Hele leuke en relaxte sfeer.